Detta är från och med nu en flik där jag kommer lägga upp tips på ridövningar, hoppövningar, etc. Så bloggen kommer användas mer som en blogg om ridningen, träningen och vardagen. Lättare att ha allt samlat.

Kunde dock inte flytta de gamla inläggen så de kommer ligga kvar här så länge.
 
 

Usch, hatar verkligen onsdagar! Allting blir så stressigt hela tiden. Sen stenlugnt på jobbet. Eftersom onsdagar jobbar jag först 10-13.30 sen är jag ledig några timmar tills jag jobbar igen 16.30-19.30 där emellan jobben ska jag försöka hinna rida och inte stressa ihjäl mig, vilket blir svårt när man vill hinna med så mycket på så lite tid.

Just så blev det igår, kastade mig till stallet gjorde iordning honom på 5min och red iväg vid 14.00, planerat att rida 40min vilket jag märkte att det inte blev när jag kom tillbaka till stallet 15.15... STRESS! Måste åka 16.10 för att hinna till jobbet och helst hinna både duscha och äta innan. Hmm..

Hästen var pigg iallafall, lite för pigg... Och så blåste det, plus säkert stress från min sida fast jag försökte hålla mig lugn. Ingen bra kombo helt enkelt. Han kändes även lite nervig från dagen innan efter fåren.

Idag är det hoppning för Eva. Hoppas det går bra, vi ska vara i ridhus så det är ju bra då kanske han kan fokusera lite bättre.

Funderar även på att fixa om lite här på sidan, ta bort denna flik eller ja, göra om den till en "ridövnings"flik och bara skriva på bloggen så allt blir samlat. Lättare för er läsare också tror jag.

 
 

Ja, kan ju inte påstå att mina planer blev som de skulle. Skulle skritta och trava lite idag. Så red ut en sväng med Emilia på Bullen, tänkte passa på att visa henne rundan runt fårhagen. Q gillar ju inte får men det brukar gå bra när Bullen är med och fåren är stilla.

Nu var det ju så att fåren skulle vallas idag och när vi kommit en bit runt hagen så börjar hon valla fåren. Min häst flyger då upp luften och gör allt för att ta sig därifrån. Hade ju hoppats på att tjejen som vallade fåren kunde sluta så vi kunde ta oss därifrån i lugn och ro men icke. Så vi hoppade och flög därifrån och hela vägen hem. Han kunde inte ens lugna ner sig för att äta sin mat. Bara for runt i boxen. Stackars liten.

Picture
Härlig sommarbild
 
 
Igår var Malin Collin ute och checkade av min häst musokulärt. Han såg fin ut i kroppen, bara lite låst i vänster bog, inget i SI lederna denna gång, skönt! Hon påpekade såklart han felvända hals (underhals istället för överlinje) som jag redan är medveten om och jobbar på det. Vi fick tips och råd på övningar vi ska göra och ett schema för närmaste dagarna eftersom han blev behandlad.

Så, skritt och lite trav idag bara rakt fram. Så det ska jag syssla med om en liten stund. Sen tyckte Malin också att om han blir så jobbig efter en vilodag så ska han inte ha några helt vilodagar, utan kanske en lugn dag med skrittjobb, longering eller tömkörning. Sen rida mycket på banan 3-4 dagar per vecka bara jobba på helt enkelt så han kommer över den där trös
 
 
Picture
Känns som det mest blir sånna här inlägg, när jag väl får tid att sitta ner så kan jag passa på att skriva av mig om tiden som gått.

Dressyrtävlingen gick bra! Hade inte så höga förväntningar på hästen men ville gärna ha två godkända program och det fick vi trots en felridning av mig. Red på 63,71% i LC:1 och 61% i LB:2. Han kändes fin och lyhörd och det var väldigt roligt och ska definitivt göras om!

Har märkt tydligt nu att trots att han går på betet, får mycket mindre kraftfoder så är oändligt pigg. Uthållighetsmässigt i alla fall sen så är han inte tillräckligt stark i sin kropp än så gör honom trött på det viset. Men ja kondition har han och han är stor att rida. Har även märkt att vila en dag är inget för honom, då blir han värre. Han vet inte riktigt vart han ska göra av all energi.

Hoppade i fredags, själva hoppningen gick bra,framridningen gick sämst, då hade inte ridits så pass ordentligt i veckan av olika anledningar. Vi hoppade lite svåra linjera och trekombination. Han är duktig i hoppningen och jag litar på honom till 100%, han stannar aldrig.

Red lektion på marken för Eva idag, jobbade på volt hela passet, för att få honom på båda tyglarna och hitta stödet som han inte riktigt har än men på väg är vi.

Lite bilder från dressyrtävlingen som Johanna tagit :)

 
 
Picture
Var ju som sagt på kliniken med Q i torsdags och fixade, lite vågat dagen innan tävling men annars hade säkert blivit skolös om jag känner honom rätt. Som vi anat sa de att det inte finns så mycket hov att spika i utan de fick spika i lamellranden för att få sko att sitta, än så länge har han inte visat några symptom på smärta i hoven iallafall så det har gått bra denna gång också.
Han skulle behöva en skrittmaskin min häst. För att få igång blodcirkulationen i benen och förbättra hovtillväxten. Det är det som är problemet att de växer knappt. Dilemma på en tävlingshäst.
På Rasse så växte ju fötterna väldigt bra och han fick skos ofta av den anledningen istället.

I fredags var det tävling på Märsta Ridklubb, hoppade två stycken 1,00m klasser men fint resultat. Båda var felfria! Dock var han lite laddad i andra klassen och lyssnade inte riktigt även om det gick bra så kunde det gått bättre.

I lördags var det också tävling på Märsta och då hoppade vi en 1,10m och petade sista! Så förargligt men men jag är ändå mycket nöjd med honom. Har lärt mig att rida lite i hans tempo han själv sätter upp. Ett övertempo där man får kapa lite galoppsprång på linjerna. Inte det bästa kanske men ibland kan det vara bra att rida på det han vill. Det var lite det som hände också, han hoppade av väldigt stort på näst sista hindret och drog sedan mot sista och där hade jag ingen riktigt chans att få tillbaka honom som jag ville så då kom han lite nära och rev bakbommen.

Han fick vila i söndags eftersom jag egentligen under fredagen började bli förkyld och så. Är fortfarande snuvig och eländig men halsen har släppt vilket är positivt. Köpte hostmedicin och nässpray igår för att inte snörvla för mycket.

Igår red jag ett dressyrpass på banan, red även igenom programmen som jag ska tävla på torsdag. Han gick bra, dock var hinderförrådet läskigt, det är så olika vad han tycker om det. Lustigt.

Även idag ska rida på banan, också rida igenom programmen kanske så de sitter tills på torsdag. Imorgon planerar jag att rida ut, klättra lite.