för min del idag. Alla mina hästar var kidnappade av andra idag. Sabina hade B såklart, Nattis hade E, Emma hade S och Linda snodde åt sig min älskade häst.
Så jag hade ingen häst att busa med idag.

Har planerat in lite tävlingar nu också! Checka tävlingsplaneringen och se ifall du också ska dit!
 
 
Red hästen en stund på banan, han gick väldigt bra! Och var väldigt framåt! Kan bero på att de står inne nu, äntligen. Så jäkla kalla nätter. bara 3-4 grader ute, uschusch :( Snacka om att hösten närmar sig. Jag vill ha mer utav sommaren, värmen och så.
Anyhow. Vart lite dressyrarbete och jag måste verkligen böja plugga på dressyrprogrammet så det sitter helt klockrent den 25 september. Vi jobbade med små volter och vändningar, ökningar och minskningar, halter och lite galoppombyten. Så duktig, men lite busig och försökte dra iväg lite i ökningarna haha!

Har även varit så duktig och dubbelbokat mig den helgen som dressyrtävlingen är, så jag har bett om att få starta tidigt i dressyr för att sedan åka vidare och hoppa drebybanan på stensunda. Den kan man inte missa!! :D
Picture
man måste ha förebilder, Jan Brink och Briar är ett ekipage av mina.
 
 
Trots feber och andningsproblem så åkte jag på hoppträningen.. Jag och Jennie var ensamma i sista gruppen, värsta privatlektionen, lite roligt att båda har fuxar också haha. Eva kallade oss fux-gruppen haha.
Som uppvärmning hade vi klockan där vi skulle variera galoppsprången mellan 3 och 4, hitta en bra rytm och vända ordentligt. As svårt. Men hästen var duktig och var ungefär liksidig vilket är väldigt positivt eftersom vänster har alltid varit den svåra sidan hos honom.

Sedan hoppade vi på ena långsidan där det stod tre kryss men 9,5m emellan. Alltså två ganska normala till korta lydiga språng. Låg även bommar vid sidorna så man var tvungen att gå helt rakt !

Sen hoppade vi lite linjer och andra långsidan också där det var tre galoppsprång emellan, sedan hoppade vi banan med två omhoppningsvängar med i.
Rasse skötte sig exemplariskt, jag var inte riktigt med på noterna hela tiden bara. Hoppade grundbanan väldigt bra, kom lite nära in på nått hinder och ganska stort på en oxer. Omhoppningsvägarna vände jag på första ganska snävt och stöttade honom inte tillräckligt och fegade ur, så han stannade. Gjorde om och tog en vidare sväng och själva hindret var ju inga problem. hoppade om omhoppningen igen och tog snäva svängar på båda med mer stöttning och det gick mycket bättre!
 
 
Kanske dags för en liten update igen då.
Måndag: uteritt, galoppträning. 
Tisdag: Höll lektion för Emma på Super på banan hemma, de var duktiga och Emman fick lite att tänka på, haha :) Sen började det spöregna så Rasse fick vila.
Onsdag: Red en kort tur på banan med Rasse, bara lite snabb uppvärmning och lite lösgörande övningar, hade lite bråttom.
Torsdag: Super; red på banan, lösgörande och stärkande. Lade även fram tre travbommar och jobbade lite över dem. Jobbade mycket med övergångar och just galoppfattningar. Han var lite småstressad och uppjagad av alla lastbilar som åkte förbi på vägen hela tiden. Men det är bra träning för honom :)
Rasse; red honom också på banan en stund, orkade inte så mycket eftersom jag är tokförkyld. Borde egentligen inte ha ridit överhuvudtaget men jag kan inte låta bli :$ Ska kanske hoppträna imorgon om jag inte bli allt för risig. Rasse var fin och jobbade på piggt framåt och lyssnade väldigt bra. Han kanske kände att det inte var så snällt att tjafsa idag hehe.
 
 
täving idag hos Team Aspvik, en riktigt trevlig tävlingsplats dit jag gärna åker igen! Bra med utrymme i både framridning, framhoppning och väl inne på banan. Det uppskattas. Även att allt var nära till varandra så det blev inte så mycket spring emellan. Gott om personal och bra servering.
Startade som sagt idag på den regionala 1,10 och 1,15. Och fick två fina rundor!
felfri i 1,10 och en 10de placering, vågade satsa lite mer den här gången i omhoppningen, gjorde lite halvsnäva svängar och gasade på ganska duktigt. Hästen uppskattade det och hoppade gudabra, var inte i en enda bom. Duktiga duktiga häst. Så skönt att han inte är ett dugg tittig på hinder också! Många som ramlade av för att hästarna nitade vid de "läskiga" hindren.

I 1,15 gick det också bra, missbedömde lite på femte hindret och fick ett mellanavstånd, försökte trycka av honom, men det ville han inte utan tog ett till, så antingen skulle han rivit med bakbenen men nu blev det frambenen eftersom han tog ett till och jag inte var med. Men förövrigt blev det en riktigt bra runda, på en ganska bra tid. Han verkade inte ett dugg trött eller nått med tanke på att det var första tävlingen efter skadan som vi startade två klasser på sa
 
 
Onsdag: Red ut tillsammans med Sabina, försökte få hästen lite taggad och glad. Men sålänge han gick först ville ha inte busa. Bullisen fick gå först sen i galoppen och då vart det fart på hästen, men ändå han är trött. Lilla plutten vill inte sova ute mer nu. Det är för jobbigt

Torsdag: Vila för Rasse

Fredag: Uteritt igen, sparar lite på krafterna inför tävlingen på söndag. Red en sväng och busade i skogen med Sabina och Bullen. Hoppade lite stock och så, det uppskattades. De fick även sova inne inatt. Nu saknas bara plaketterna och namnskyltarna sen är stallet komplett inför hösten.
Tog in och borstade Super och gav honom mat. Han såg ut som en lerhög rent ut sagt!

Lördag: Red Rasse på banan, mycket piggare och gladare efter en natt inne! Jobbade på fint i alla gångarterna och trampade under sig ordentligt, kändes bra att det var dålig sömn som var orsaken och inget annat med tanke på att han inte har haft feber! Kände på start och stopp, flyttade honom lite och vände mycket. Gjorde lite halter och så också. De sover inne inatt också eftersom det är tävling imorgon! 1,10 och 1,15 på Team Aspvik! Kan säga att Bullis klagar inte heller på att sova inne nu när nätterna inte är lika varma längre! Speciellt inte om det regnar, uschamig.

Red sedan Super, hade lite beslutsångest över vart vi skulle rida någonstans, men vi tog oss till banan iallafall och det är jag glad över. På vägen fick vi stanna och ta skydd från regnet som helt plötsligt öste ner! Inte kul :(
Gick sedan vidare till banan och jobbade igenom Super eftersom han har vilat två dagar, Emma fick inte in honom i torsdags, dumma häst, och jag hann inte rida honom igår, bara pyssla om honom. Jobbade iallafall väldigt mycket i galopp idag, han måste verkligen få tillbaka ryggmusklerna! Men han kändes fin och lydig. Väldigt pigg i galoppen och försökte dra järnet på långsidorna haha söte.
det är dåligt med nya bilder, därför blir inlägget bildlösa.
 
 
Nu ska vi se.
Söndag: Rasse vila

Måndag: igår då, red jag på banan och försökte lossna honom, men han kändes lite loj och ville/orkade inte riktigt, han verkade trött i kroppen. Kan bero på vädret och för att det börjar bli jobbigt att sova ute om nätterna.

Petri var här till Super och hans fötter hade växt så mycket att de hade gått från storlek 0 till 2! Haha det är ju bra :) Skorna har säkert suttit på i dryga 10 veckor så det var inte så konstigt. Han verkade lite öm i bakhovarna medan Petri höll på men slappnade av till slut, min hovslagare är bäst. Red sedan en tur bort till banan, för att Super skulle få kolla runt lite och kännas igenom i alla gångarter och han var som förut. Lite tittigare kanske och stelare. Men lyssnade som vanligt och så.
Dock måste vi träna upp ryggmusklerna!

Tisdag: idag, red jag lektion för Eva på banan. Rasse var slö i traven och skritten men hade väldigt fin galopp. Eva trodde det kunde vara att han behöver lite mer havre och så börjar han bli trött av att gå ute om nätterna.
Sen kan det även vara träningsverk, så jag stretchade och masserade honom efteråt och gav honom lite extra havre. Sen målade vi i stallet så de kan få komma in på fredag och sova inne i helgen eftersom det är tävling och allt. Sen får de gå ute i nån vecka till. Tills de andra ställer in sina hästar med.
 
 
Super is back! Tillbaka där han hör hemma, allt är i sin ordning igen :)
 
 
Uppdateringen har inte varit på topp, men den är bättre än förut!

Hopptränade i fredags i sollentuna och det gick väldigt bra. Hoppade en bana i slutet på 1,15 och fick fina språng, kom lite nära in i kombinationen men det löste sig väldigt bra. Fick känna både på att komma nära och lite ifrån och det klarade han av utan problem. Eva sa att han kommer mer och mer tillbaka "till det normala" för varje vecka. Det var lite grindar och vattenmatta med, men det är inga problem, han ser bara hindret när man väl styr emot. Och han hoppar mer än gärna.

Nu vill jag ha nästa helg, så jag kan tävla :)

Igår, lördag red vi på nya stubbåkern, jobbade igenom hästen och galopperade mycket, hela hästen var svettig, stackaren. Det var ju så fruktansvärt varmt igår! Laste även hem drygt 720kg hö.
 

.

8/14/2010

0 Comments

 
Det är något med utsidan hos en häst som är bra för insidan hos en människa.