Picture
Ladina f.07
Lördagar som vanligt jobbar jag hela dagen, 7-17. Stannade även kvar och hjälpte hon som ska tävla Tunette idag på klubbdressyr, hon behövde hjälp med knopparna. Klart Tunette ska vara finast!

Red faktiskt inte alls igår, min häst fick också passa på att ha en vilodag, känner av min svaga rygg efter fredagens effektiva dag.

Idag ska den eventuella medryttaren till Bullen komma och rida, vi ska rida ut tillsammans en sväng. Ikväll ska jag till gymmet också. Måste komma igång för min egen skull. Juste, i fredags öppnade ansökan för Hippologen, självklart skickade jag in min direkt! Nu behöver jag bara intyget om Yrkeslivserfarenhet från min chef/tränare. V.22 är antagningsprov. Spännande!! Hittade en bild på Ladina förresten, så ser lilla ponnyn ut. Väldigt lik min egna, något mörkare bara. Det var faktiskt Eva (tränare/chef) som sa det i fredags. Rolig

 
 
Huva, idag har jag ridit tre olika pass. På tre helt olika hästar/ponnyer.

Första passet var ett dressyrpass på finaste ridskolehästen Tunette. Det gick så himla bra! Och min sits blir mycket bättre på en stabil och lyhörd häst än på min egen samt starka hästar. Förra veckan red jag ju Tristan (lite roligt att både T&T red jag på clinicen) som blivit extremt stark, kan vara för att han numer går mycket på ridskolan och får massor med olika ryttare på ryggen varje dag! Det passet kändes katastrof och jag hamnade tillbaka i min dåliga sits med puckelrygg och ostabila händer... Men åter till dagen, vi red skänkelvikningar på hörnlinjerna fram i galoppfattning, samt minskad galopp i hörnpasseringarna. Vi provade även lite byten, Tunette var fantastisk!

Andra passet var hoppning på nyaste lilla ridskoleponnyn Ladina, hon är 6 år korsning russ/arab/fullblod/halvblod. Hon har blivit betydligt bättre på att lyssna på hjälperna! Hon kommer nog bli en perfekt ridskoleponny när hon väl musklar på sig lite mer. Fick jobba mycket på att nästan galoppera i övertempo i hoppningen för att få henne mer framåt övrigt. Hade faktiskt säkerhetsvästen på mig eftersom det var första gången jag hoppade henne.

Tredje passet var då på min egen 6 åring, första hoppningen på 4 veckor! Hur kul som helst för både häst och ryttare ;) Trots att han har vilat i nästan 4 hela veckor så var hoppningen precis som innan, känns otroligt bra då jag hade förväntat mig en väldigt överpigg och överglad häst! Hoppade en bana på slutet med en omhoppningssväng, SVÅRT! hahaha. Men det är ju dags att börja med sådant också nu. I banan var det även med en kombination, inte svårare än vanligt men jag kände att jag aldrig kom bra in på den, fick hoppa den några gånger. Kan vara för att jag fokuserade på första hela tiden.... Dåligt av mig.
Första tävlingen är 9/3, tidigt för att vara mig! Men det första omgången i allsvenskan då, så jag har inget val.
 
 
Nu var det dags! Äntligen! Igår skrittade vi ut med sällskap av Linda och Super typ 30minuter. Kan ju säga för att ha vilar nästan 4 veckor så är han fantastiskt snäll!

Idag ska jag och Linda också ta en sväng ut. Och snart ska jag iväg till jobbet, ska både rida Ladina och sen lektion för Eva, säkert på Rozi igen, lilla kossan! Har haft henne väldigt mycket under min praktik. Longerar även två av ridskolans hästar varsin dag i veckan, Gordon och Valle :)