Unghästar, Unghästar... Alltid nya åkommor! Igår när jag tog in Q på kvällen för longering så hade han ett ganska färsk och äckligt sår på ganaschen.. Svullet som bara den var det också, ont gjorde det. Blev till att tvätta och hålla på istället för att göra något i arbetsväg med honom. Kanske var bra, han verkar trött. Tror det är pälsen fel, fällning och sättning.
 
 
Picture
Det var en dag med fullt ös idag på jobbet då jag skulle hinna med allt stallarbete och även rida två hästar innan 12. Först red jag Phiona, en av ridskolans nya hästar. Jättetrevligt fuxsto med mycket egen vilja.. Jeanette red samtidigt på 4åringen Tzune. Sedan red jag Goodman, den stora gula. Han är så fin.

På kvällen var det hoppträning på min häst som gällde. Han kändes lite slö och trött. Kan vara för att han gått hyfsat ordentligt dagarna innan. Även att det var varmt i ridhuset. Kanske är dags att klippa honom nu! Inte för att han har mycket päls och blir svettig men det kan ju hjälpa. Det var mycket övningar med bommar igår, svårt för en bebishäst. Travbommar framför ett räcke, hmm.. Första gången såg han bara hindret och snubblade fram på bommarna haha. Sen gick det jättebraa, han uppmärksammade varenda bom! Duktig!

 
 
Red på banan idag också, mycket jobb på det jag började med igår. Fortfarande väldigt tungt på banan. Hoppas det torkar upp snart! Inte kul när det är blött överallt.
 
 
Red dressyr på banan idag, det var ganska tungt underlag eftersom det regnat så mycket. Måste verkligen rida ordentligt mer nu, för min egen skull. När jag väl gör det får jag sån träningsvärk! Qultus var fin iallafall, provade att rida på ett annat tredelat bett idag, har ju en del att välja mellan... Och Bosse (tandläkaren) sa att jag skulle variera.
Qultus jobbade på fint och hade bra energi!
 
 
Tävlade i söndags på Värmdö. Fin tävlingsplats, dock har de flesta tävlingsplaster både för och nackdelar! Tävlingsbanan var väldigt fin och bra i storlek och underlag. Även roliga hindertyper. Dock var det lite mörkt på framhoppningen i ridhuset och många hästar reagerade på solkatterna som kom in genom fönstren. Personalen i Sekretariatet var ganska otrevlig och snorkig. Vilket ger ett väldigt dåligt intryck och sånt kan få mig att inte vilja åka tillbaka dit. Tycker att det är viktigt att funktionärer är hjälpsamma och trevliga på tävlingsplaster för att visa klubbens bästa sida!

Tävlingen gick bra, dock är jag inte lika nöjd som jag var förra helgen. Han var skitstark och pigg i första klassen, men gick felfritt. Hade önskat honom lugnare och lydigare haha så hade sprången säkert blivit bättre. Han var betydligt bättre i 1,00m klassen. Fick fina språng och var lydig. DOCK var det en väldigt komplicerad sväng med som han klarade eftersom vi kröp in i botten på första hindret så han råkade riva. Men då hann vi svänga til nästa hinder. Var typ en 90° sväng, räcke till oxer. Efter räcket hade du 2 galoppsprång på dig att sedan svänga kraftigt till vänster upp mot oxern.

Ska lägga över alla filmer kanske
 
 
Igår var vi på kliniken igen för att kolla vänsterhoven på Super, ifall det var en hovböld eller inte. Det var ingen hovböld där, och han var inte halt längre utan böjning! Så nu är det återbesök om 14 dagar igen så cortisonet får verka lite då är det böjprov att så igen. Så det var väldigt positiva nyheter då han var väldigt halt på första besöket. Han ska skrittas i 10 dagar nu och sedan trava och galopperas sista dagarna innan besöket igen.
 
 
Visste att jag inte skulle skrivit igår att han känns bra. Idag haltade han igen... I skritt, i trav, rakt fram, böjt spår. Tycker det ser ut att vara höger fram igen. Vi har iaf fått snabb tid hos kliniken så vi kan utreda ordentligt, imorgon em. Hoppas på det bästa!
 
 
Mamma och jag red till ridbanan idag och dressyrade lite. Qultus börjar bygga på sig nu, det märks i ridningen då det är mycket mer häst att rida och idag var min ork inte riktigt där fören jag skärpte till mig! Han börjar få till lite snygga byten också, men än så orkar han inte så många. Det är som Eva sagt, det är en stor häst som blir större. Mycket häst att rida. Men fin är han, min lilla kille!
 
 
Tävlade i söndags med gott resultat! Första gången han fick starta två klasser och klassa upp en höjd. Så 95cm och 1m stod på schemat. Han var superpigg och tyckte det var väldigt roligt, petade trean i båda klasserna haha. Jag var jättenöjd med honom då han verkligen visar att han kan nu han också, det börjar bli häst av honom, lillskiten.

Igår red jag bara lite lösgörande på banan och idag ska han vila :-)

Ska försöka slänga upp filmen också från 1m klassen
Picture
Bild från 1m klassen.
 
 
Nu är Super travad i två dagar och känns inte konstig! Hoppas bara det håller i sig nu. Idag ska Linda skritta och trava lite och snart ska han igång även i galopp och börja lite smått på banan igen! :-)
Picture
Att rulla sig är ju ett friskhetstecken?