Skrittat på hästen typ 45 minuter, jobbade mkt med framdelsvändningarna eftersom han protesterar så åt ena hållet, till slut gick iallafall! Kändes bra, dock så blir han väldigt spänd av gramanen, men jag måste ju ha den som hjälp lite, han stretar och blir så ofokuserad annars nu när han inte får trava igen.

Red sedan Super som var totalt okoncentrerad och ville inte samarbeta alls! Vad gör man då? Jo ställer fram ett hinder, då genast blev han en helt annan häst!
Han hade struttig galopp och ville inte alls ställa överhuvudtaget innan, men direkt när jag kände att han aningen varm i kläderna så ställde Sabina upp tunnorna och stöden och en bom, då fokuserade han, och fick hur rund och fin galopp som helst, knasiga häst!
 

Ont!

3/30/2010

0 Comments

 
Hej, jag har ont i hela kroppen efter fysträningen igår, fruktansvärt!
Så jag skrittade enbart min häst, Super fick vila.
Rasse börjar verkligen tycka det är tråkigt att skritta. För har vi skrittat i ett antal veckor sen fick vi trava och galoppera och vad händer då? Jo korsförlamning, bara det är bra nästa vecka! Nya blodprov ska tas då iallafall. Håller tummar och tår för det, inget mer skit nu, jag vill verkligen komma igång med honom nu, nu, nu!
 
 
Ni kanske ser nått nytt här?
Jo självklart ser ni bilden till höger här -->
Tyckte sidkolumen såg så tom och ensam ut utan en bild

Idag har jag varit ute och skrittat på min pålle, han var duktig trots att både buss och långtradare kom, tittade mest men hoppade inte och larvade sig inte :) Mamma pratade med veterinären idag också, han hade förhöjda ASAT och CK värden, men tydligen inte så höga vilket då tyder på en lindrig korsförlamning, tur det. Så det är skritt till söndag, sen får vi se.

Red sen Super på banan en stund, blött och halt så det blir bara kortare pass där så de inte halkar igen! Usch. Dressyrträning på fredag morgon, det blir bra att komma till ridhuset eftersom vi inte kommer hoppa nått innan tävlingen heller, då känns det bra att rida igenom honom riktigt ordentligt i ett ridhus och känna på honom lite, försöka få honom att fatta att jag ska kunna sitta i sadeln utan att han ska galoppera, han bara studsar och håller på, sötnosen!
 
 
Imorse var vi (jag och sabina på super och bullen) ute i skogen och luffade med Anna och Wolle :) Vi slapp regnet som tur va, bara några få droppar.
Super och Wolle var normala, ja för att vara dem.. Alltså helgalna. Inte mycket kontroll hos mig och Anna inte! Studsade, sprang, hoppade, slängde med huvudena ja helt knäppa. Bullen var lugn, kanske berodde på att han fick ligga 200 m framför hela tiden så han skulle vara lugn, annars hade han nog varit värst av dom alla!
 
 
Vad är det här för sommarhetta som skulle komma idag? Det har ju bara regnat och varit dagg och äckelpäckel, jag lyckades självklart rida när vädret var som värst, spöregn alltså.
Red Super lite på banan, han gillar inte heller regnet, protesterade lite när vi skulle gå ut från stallet och försökte verkligen slippa undan, han var annars fin, tog det lite lugnt eftersom banan ser ut som den gör också. Han hade lugn och fin galopp även på det raka spåret, otroligt!

Snart är det dags för Sollentuna, och ingen hoppning innan, eh, ja vi får väl se hur det går, haha. Kanske banan hemma har smält undan lite bättre så man kan ta nått språng hemma bara. Ska iallafall dressyra på
 
 
Stannade hemma från skolan, var hemma så sent från stallet, fick gå lite till med tottisen så att han skulle kunna röra sig i boxen sen och bara kollade så allt verkade lugnt. Promenera några dagar ska vi göra nu, yey (!)  tillbaka på ruta ett känns det som.

Han var mycket bättre idag iallafall och gick utan problem ut till hagen, skönt!
 
 
Trodde det skulle bli ett glatt inlägg med början att ÄNTLIGEN fick jag trava och galoppera på hästen, men nej. Eller ja, jag fick och det gjorde jag. Men efteråt däremot vände sig allt emot oss, hästen kunde inte gå. Jag fick panik och trodde att nu jävlar måste han tas bort, allt har ju bara gått emot oss så varför inte? Usch. Han stod och skrapade med frambenen och visste inte vad han skulle ta sig till, han kunde ju inte röra bakbenen utan att det gjorde fruktansvärt ont! Stackars krake.

Visste inte riktigt vad jag skulle göra, så jag masserade lite där han spände sig och stretchade, slängde på ett rejält lager med täcken och gick ut och promenerade, medan mamma ringde Eva från jobbet. Eva sa åt oss att ringa veterinär, så det fick ju bli till Finstas jour. Satt och väntade i stallet i 2,5 timmar. Runt 23.00 kom veterinären, gav smärtstillande och tog blodprov, korsförlamning, en lindrig. Vidare blodprov får vi veta på måndag.
Kan det bli mer elände?
 
 
Nu har jag inte skrivit på några dagar igen, skäms på mig. Berättar lite kort om dagarna som gått.
Fredag: Skrittade Rasse cirka 35-40 minuter sen åkte vi iväg med Super till Sollentuna för att hoppträna. Han börjar bli duktig på att lasta igen, bara man är lugn och har ordentligt med tålamod. Och det funkar bäst när det är bara jag och mamma och inga fler, då blir han stressad. Han var helvild på träningen, fin i början och fattade mycket bra galopper. När vi väl började hoppa mer hinder började han hetsa upp sig och studsade, hoppade och sparkade och höll på. Höll på att åka av ett antal gånger. Men han hoppade fint iallafall, hoppade en banan där hindren låg på runt 80-100cm. Även grind och trippelbarr.
Lördag: Skrittade Rasse cirka 40 minuter. Finaste hästen längtar så till sommaren nu! Super fick vila.
Söndag: skrittade Rasse 45 minuter, red ut med Sabina och Bullen på Super, han var fortfarande helgalen och studsade. Ja jag vet inte riktigt vad det är med honom men han älskar väl livet just nu, haha.
Måndag: Skrittade Rasse 50 minuter, var fin och avslappnad :) Red Super en stund på banan, lugnare nu, dock var det halt på banan så vi tog det lite lugnt.
Tisdag: Super fick vila idag, hann inte rida honom. Skrittade Rasse 55 minuter! Jobbade med skänkelvikningar, fram och bakdelvändningar.
 
 
Äntligen, äntligen, äntligen! Fick jag sitta upp på min häst igen, efter ett antal veckor med promenad (som visserligen gav resultat) så var det nu dags att sitta upp och börja skritta för hand. Hästen var lugn och fin, avslappnad och framförallt G L A D! Dock när vi vände för att gå hem igen samma väg så vart han übertaggad och studsade och hoppade, vilket han verkligen inte får! Sabina fick hålla sig en bit bakom för Rasse trodde att Bullen skulle springa om honom, sötnosen!

(tant)Linda tog hand om Superduper idag, de va ute och skrittade och travade lite (säg inte till någon, hihi) han hade varit snäll som tur var med henne så inte skadar sig mer än vad hon redan är ;) Imorgon ska vi hoppträna! Fun, fun, fun! 
 
 
Sista promenaddagen med hästen idag! Så skönt att få sitta upp och komma igång igen efter vilan och skadan. Planer på att tävla igen i slutet på maj och hoppträna igen i slutet av april. ÄNTLIGEN! Men däremot så missar jag och hästen cuperna vi tänkt vara med i nu på våren med nån vecka. Missar första deltävlingarna men man behövde bara vara med på två av tre, men som sagt, missar den andra på både Lamicell cup och Sveland Cup med nån vecka eller två.. Aja, nästa år.. Hoppas vi!

Red Super, trodde att jag skulle flyga av eftersom han stått två dagar eller ja en och longerad en.. Sist jag gjorde så blev han crazy och bockade direkt när jag suttit upp, hehe.
Han var väldigt fin igår, men taggad, ville bara galoppera och fattade kort galopp H E L A tiden när vi skulle jobba i traven men men.. Han är duktig han.