Nu får man känna att man lever, efter först två dagars kurs med hoppning och sen en dag med tre ridpass, det känns! Men man känner sig duktig också!

Red Super imorse hemma på banan, jobbade igenom honom lite eftersom han vilade igår, kände på alla knappar, lite trött är han men det beror mycket på värmen. Han var väldigt avslappnad och mjuk annars och det är så skönt att kunna rida utan handskar! Det kan jag inte på mina egna -.-

Red sedan Rasse i solens sken ute på ängen med graman idag, då armarna mina är helslut för min starka häst. Jobbade mest lite lösgörande och rund och låg form, mycket rakt fram och tempoväxlingar, han var fin och det kändes bra att ha gramanen idag, då den inte använts sen i vintras nångång.

Sedan busponnys tur, Red ut en stund, mycket tempoväxlingar och försökte få honom att lyssna på mig och inte dra iväg som han är duktig på. Han lyssnade fint i galoppen framförallt, direkt när jag satte mig ner i sadeln och pratade lugnade, lugnade han sig och när jag lättade stack han igen, haha sötnosen :)
 
 
Super och Bullen fick vila idag.
Hoppkurs på kvällen igen med Rasse, ute på utebanan idag, härligt!

Trodde Rasse skulle vara lite mör efter gårdagen men inte det inte! Så fort det kommer till hinder har han hur mycket ork och vilja som helst! Nästan för mycket av de goda kanske ;) Dock var han lite mindre tjafsig i munnen idag och lyssnade ganska bra på vad jag sa. Allt gick bra utom 3 språng, 2 på vattenmattan och ett på ett vanligt räcke.. Han liksom totalignorerade mina hjälper och drog mot hindret och trodde han kunde lösa det själv men märker i sista sekund att det inte kommer gå och tvärnitar eller hoppar igenom och får bommarna med sig, lilla häst.

Fick sätta tillbaka honom ordentligt så han började lyssna på mig igen, sen gick det bra. Banan var tuffare idag med fler språng med travhinder och studsar, galoppbommar etc. Banan gick som vanligt galant, och Eva bara skratta och säger att "det är ju bra att banan går så bra, det är ju närmast man kan komma tävling." Vet inte om Rasse känner på sig när det är dags att hoppa bana också för då får han 100% fokus och lystrar jättebra på hjälperna och protesterar inget alls när jag hjälper honom fram till hindren.

Banan bestod av först en tre-studs sen vänstersväng fram till räcke och sedan kortare vänstersväng till solfjäder, snäv vänstersväng med kort anridning mot galoppbommar och hinder, högerbåge mot oxer (5 galoppsprång) högersväng tre-studs, vänstersväng stor och bred oxer, vänstersväng travbommar+hinder, snävare högersväng till vattenmatta.

Sämst förklaring men bilden kanske ger lite mer rättvisa?
Picture
 
 
Igår blev det en uteritt på Super tillsammans med Sabina, som nu kommer vara bortrest i fem långa veckor, så jag har alla hästarna för mig själv. Vi lufsade runt lite i skogen eftersom det var så himla varmt! Men tog även ett varv på lillatravbanan åt varsitt håll dåra så att varken Bullen eller Super skulle bli övertaggade, hahaha!

Igår var det även dags för hoppkursens start! Jag ska vara vara med första och andra dagen så alltså igår och idag. Igår var vi inne i ridhuset, fråga mig inte varför men utebanan kanske dammade så mycket? Tränade på serpetiner innanför kvartslinjen, först med travbommar och sen med små hinder, det gick kanoners för mig och Rasse och han lystrade fint.
Sen hoppade vi lite olika linjer och även kombination. Tränade mycket på kortare utan förhöjt tempo men ganska höga hinder så att hästarna skulle lyssna på hjälperna och svänga ordentligt. Sen hoppade vi bana av alltihop även de låga hindren på serpentinerna var med i bana, två gånger! Så att man skulle få tillbaka hästen efter ett högre tempo.

Rasse var duktig, dock vill han inte ställa vänster och får problem i vänstersvängarna att se hindret i tid vilket skapar kaos eller ett stopp. Så träna träna träna!

Idag eller snarare ikväll är det dags för andra passet, förhoppningsvis på utebanan idag då, den är så härligt stor!

Super får vila idag, det är för varmt och ska man rida så ska man rida på kvällen eller på morgonen och jag behövde sova ut lite så han får vila idag! Ska upp och pussa lite på honom senare :)
Picture
 
 
Idag har jag ridit båda hästarna! Super gick väldigt bra trots en vila på ett antal dagar, men han kanske behövde det?
Han Jobbade på väldigt bra iallafall och var väldigt avslappnad och fin! Helnöjd helt enkelt. Hans galopp var helt underbar, rullade på i stora luftiga språng och var extremt avslappnad och vilade ordentligt på steget, duktiga hästen! Men det börjar närma sig nu att han ska flytta, dock är inget datum utsatt för det än, men det är snart, det känner jag på mig.

Red sedan Rasse bort till andra ridbanan, har glömt massera hans käkar vilket är väldigt klantigt eftersom han blir så himla spänd om jag inte gör det och blir nästintill omöjlig att rida, kanske inte så konstigt när det är spänt i munnen? Red så gott jag kunde, och masserade massor efteråt, det gillade han inte men jag hoppas att det är bättre imorgon då hoppkursen börjar! Ska vara två av dagarna med ett pass om dagen, det är lagom för totton just nu. Så imorgon och på måndag är det hoppning som gäller! Och på måndag är det exakt en månad kvar tills vi är ute på tävlingsbanorna igen (som det ser ut nu)
 
 
Jag vet att jag är dålig, men så det kan bli!
Tävlingen i söndags med Super gick super! Clearround i 85cm och två slarvpet i 95 cm, men jag är helnöjd var ju debut i 95cm och han var så lugn och fin! Dock ramlade jag av på framhoppningen till 85cm, hehe.
Super har haft lite vila senaste dagarna, dels för att han hade tappat en sko (eller ja, den satt lös så jag fick dra bort den) och så var han värd lite lugnt efter tävlingen!

Rasse rids för fullt och vi har börjat spana efter lite tävlingar nu också! En är vi anmälda till iallafall! Men vi har flera halvinbokade, måste prata med Eva lite först om hur vi ska lägga upp det. Första tävlingen är iallafall inbokad den 28/7 i Roslagens Rid och körklubb. Stor utebana, det gillar jag! Den är samma vecka som Avesta, men avesta blir inte av för vår del iår, det skulle vara alldeles för dyrt att åka dit och bara starta två klasser under två dagar. Väldigt onödigt med pengar som skulle gå åt då.

Idag galopptränade vi lite ute i värmen! Dock var det inte lika varmt som igår då hästen svettades av att bara stå i stallgången, stå still alltså.. Han var dyngsur av svett efter att jag hade ridit, stackaren! Han fick sig en svalkande dusch efteråt, det gillades skarpt av honom!
Ni får några bilder från tävlingen i söndags som Sabina tagit, jag har tagit de två sista dock, fina fina killen! Ha en bra midsommar!
 
 
Red Super idag på banan, gick bra, han tyckte det var kul eftersom han har vilat i två dagar och alls förstått varför, så söt han är :) Jobbade lite med galoppfattningarna som han är väldigt duktig på tycker jag, även om det är svårare rakt fram i höger varv och att vara rakställd samtidigt gör det inte lättare heller. Men vi jobbar på.
 
 
Ja, förhoppningsvis. Tävlade i söndags med Super, det gick helt okej, eller ja det gick bra! Några småmissar bara, ett stopp i första klassen på trippelbarren, som jag egentligen inte vet varför, måste granska filmen lite innan jag kan uttala mig om det! Andra klassen fick vi en rivning på andra hinder, svår sväng och han var lite loj mot hindret och touchade i med bakhovarna så den rullade ner. Men jag är helt nöjd, nu har vi en enda tävling kvar att se fram emot! Uppsala ponnyklubb! Det ska bli kul :) Mindre kul att det är sista, men vad ska man göra?
Super har fått vila igår och idag, jag har ridit min häst och inte riktigt orkat en gång till, har varit lite varmt och så känner jag för att ta det lite lugnt i några dagar. Styrke och konditions tränade med hästen igår, gick väldigt bra, han är väldigt stark i galoppen! Nu är det bara traven som behöver shapas upp lite till! Kvick och alert ska han va!

Red lektion för Eva imorse, gick mycket bättre än förra gången men som sagt traven är lite trög och seg och han vill/orkar inte riktigt vara pigg i benen så man får påminna, påminna och påminna hela tiden!
Picture
 
 
Så känns det lite just nu.. Mycket har hänt sen jag skrev här sist. Bra och "dåliga" grejer, sätter dåliga inom situationstecken eftersom man kan se det från båda hållen och egentligen är det inget dåligt men bara jobbigt. Men jag tar mer om det längre ner i inlägget, det "dåliga" alltså och börjar med de bra nyheterna.

Bra nyheter
Har hopptränat med hästen två gånger under senaste veckorna och han är hur glad som helst, 4 månader utan att skutta måste kännts förjävligt för en hopphäst som älskar att få ta i allt och ha fart! Ja kolla på bilderna bara, alltid öronen framåt och lycka i blicken varje gång vi hoppar. Han går även fint på marken och jobbar så, galopptränar mycket ute för att få igång rumpan och få upp konditionen på honom och det han också är kul. Ja egentligen så tycker han att allt arbete är kul, söta hästen.
Vi var på camp förrförra veckan och då hade jag Super med mig så Christoffer red Rasse och det hade också gått bra sa han. Idag red Natalies mamma Rasse och det gick också bra :) Så idag hade jag bara en box att mocka och en häst att rida. Ganska skönt!  Och nu har jag så gott som sommarlov! Är ledig imorgon och har klasskamp på torsdag och avslutningen är på fredag sen är det lov i 11 och en halv vecka, hur låååångt som helst!

"Dåliga nyheter"
Ja, vet inte riktigt vart man ska börja. Men jag kan ta det kortdraget. Super ska flytta. Linda har inte råd med honom när hon får barn.. Ifs har vi vetat det länge men vi har försökt kompromissa fram en "bättre" lösning på det hela. Att vi skulle hjälpas åt och att Sara skulle vara med på ett hörn, men så blir det inte. Så jag tävlar på söndag, sen vet jag inte vad som händer med honom. Ingen aning om när han åker och jag vet inte riktigt vart det är han ska än heller, till någon Carro som jag vet varit ute och provridit förut en gång.
Men ja, så ser det ut just nu. Lite jobbigt att inte veta hur länge han blir borta och veta att han inte kommer se likadan ut när han, om han, kommer tillbaka. Efter allt slit och vårt band som blivit så starka på senaste tiden. Ja USCH!
Picture
fina, fina Super <3