hemsidan får ligga lite hyllan nu tills sommarlovet börjat, alldeles för mkt igång nu.. hetsskola.. Hästarna mår bra och jag uppdaterar lite under tävlingar och resultat så länge ifall något nytt kommer upp!  HÖRS :)
 
 
Precis som jag skrev i bloggen så är det inte alls tid att skriva här och leka runt på nätet, har alldeles för mycket i skolan nu! Har ett ganska stort IGU prov på torsdag som jag måste plugga till och måste klara! Annars är det illa, riktigt illa.
Hästarna går fint, Super var grym på tävlingen igår, nolla i båda klasserna och två rosetter hem! Bilder ska komma upp så småningom här, måste fixa lite först..
Picture
Ett smakprov från helgens 90cm klass!
 
 
Hade markarbetsträning idag som sagt, men det tar vi lite senare i inlägget börjar med att skriva om igår!

Mamma och jag red ut först en sväng med Bullen och Rasse så Sara och Christoffer fick ha banan för sig själva. Sen när vi kom tillbaka red vi en stund där också, sen hoppade Christoffer upp på Rasse bara för att prova, eftersom han ska rida honom onsdag och torsdag nästa vecka när jag är iväg med Super på camp! Det gick bra, Rasse är ju inte den lättaste hästen direkt och det är inte bara jag som tycker det, men det så riktigt bra ut. De kommer nog vara bundisar sen! Känns skönt att Rasse inte står när jag borta eftersom vi ska hoppa lite smått i Sollentuna på fredag, om en vecka idag alltså!

Red lektion för Eva imorse på Rasse och han var fin, dog är han lite trög eftersom han inte får någon energi i kraftfodret typ, inte så mycket som han är van vid när han har tävlingskondition. Men Eva tyckte iallafall att han så avslappnad och fin ut, att han ändå tryckte på ordentligt och inte hade tappat allt för mycket efter vilan. Det kändes väldigt bra!

Red Super sen i "sommar"regnet. Han gick fint, och jobbade på fint under sig med bakbenen, vi red igenom LC:1 2001 eftersom det är det programmet av LC som jag gillar bäst. Det är mest galopp i den också. Han var duktig, men halterna tycker han är tråkiga, vill inte
 
 
Idag ska jag träna för Eva! :)
Hästen var fin igår, skriver mer sen, ska till stallet nu!
 
 
Picture
Lång dag i stallet idag! Skulle egentligen behövt plugga också, men det orkade jag inte! Mami och jag var och hämtade spån och mat till hästarna idag, 10 spån, 30 kg havre och 25 kg betfor. Nu klarar vi oss ett tag, och i helgen kommer vi hämta hö också. puh. Det är tungt att ha häst ibland!

Red båda hästarna som hastigast eftersom jag hade hand om alla mina tre idag också. Red Super först, gick rundan runt träbron, och intervall tränade honom, han va skitduktig :) Fattade den galopp jag bad om, och kunde öka och sen minska igen utan att tappa galoppen! Och han jobbade på fint med ryggen också då jag stod upp, duktiga totto :) Tävling på söndag! :D Tagga!

Red Rasse sen samma runda men tog det mest lugnt och lullade på lite bara, han måste ta det lite lugnt ibland också! Han tyckte självklart att vartenda grässtrå var läskigt och hoppade lite sidled då och då, så söt :P  Mamma ska hämta hans rehab foder också på torsdag! Så kanske han gå upp lite i vikt då?!

 
 
Mockade på morgonen idag, innan jag åkte till orienteringen, ganska skönt att ha det gjort iallafall så var det bara ridningen kvar sen.

Red först Super, som gick jättefint och hade superbra galopp! Jag visste att den var på gång att det var därför han var så konstig förra veckan. Han är lite skum Super, hehe. Vi jobbade mest med att få honom rund, mjuk och avslappnad och övade lite fattningar och skänkelvikningar. Provade även ett galoppombyte och dom är på gång, sakta men säkert. Han studsade lite och kickade lite med benen innan han bröt av och fattade rätt galopp, så duktig :)

Red sen Rasse en liten stund på banan, han var lite trött från igår tror jag, för jag fick mana på honom ganska duktigt innan han vaknade till liv. Gjorde honom mjuk i båda sidor och gjorde sen öppna och sluta längs långsidan och sen skänkelvikningar på hörnlinjerna och snett igenom. Även små volter i galoppen, aktiv galopp. Så fin han är, min häst.
 
 
Juste, mamma och jag satt och kollade runt lite på olika tävlingar under sommaren och så igår. Vi funderar ändå på att åka till avesta meeting iallafall, även fast vi sa att vi inte skulle det iår. Men isf bara fredag-lördag. Sen Vallentuna är inplanerat också.
 
 
Lugn dag idag, ganska skönt. Har dock fortfarande lite ont i nacken från i fredags så jag orkade inte rida båda hästarna, så Super fick en vilohelg vilket jag tycker att han är värd efter veckan som varit.

Jag och Sabina red ut på Bullen och Rasse, de var knäppa, båda två! Jag är glad att jag satte på pelham stången på Rasse, annars skulle jag aldrig fått stopp på honom! Han gjorde glädjeskutt, bockade och drog när Bullen kom framför. Bullen drog som en galning så vi lät honom gå 100 m framför oss hela tiden så att sabina kunde ha lite kontroll iallafall ;) Så rasse vart extra på tårna av det. Hehe!  Men kul var det!
Picture
Jag och Rasse, sthlm horse game -09
 
 
Regn, regn och åter regn, lagom kul att ha häst då.
Red iallafall Rasse hemma på banan och la ut lite travbommar och en galoppbom på volten som vi skulle jobba över, han tyckte det var superkul :) Sen jobbade vi väldigt mycket samling idag, och ja, han travade nästintill på stället, söta hästen, men det var jobbigt sa han!
Picture
Jag och Rasse Sthlm horse game -09
 
 
Jag vet att jag inte skrivit sen i torsdags, men jag har inte orkat och inte haft tillräckligt med tid, enligt mig. I fredags red jag hästen som hastigast eftersom vi skulle iväg med Super på hoppträning på kvällen i Sollentuna.
Rasse gick bra, jobbade mycket med ökningar och minskningar i alla gångarter för att få honom alert för skänkel och hand.
På hoppträningen jobbade vi med bommar först och tränade på galoppen främst, eftersom hästarna måste orka mer nu när utesäsongen börjar dra igång. Sen hoppade vi lång banan på 13 språng, (lång för Super)
Vi fick hoppa banan på 95 cm (: och det gick galant, han kommer inte ha några problem alls att hoppa banan på 95 cm om någon månad eller så, på tävling.

Dock snubblade Super till ordentligt på uppvärmning så min nacke gör lite ont, men det går över, right?