Lund

7/20/2010

0 Comments

 
Hej igen!
Några dagar har gått igen. I lördags red jag lektion för Eva. Jobbade mycket med att han ska gå fram, fram och fram! Eftersom han är lite lat. Tränade mycket på att han ska vända också så jag fick det i läxa tills dagens träning idag då.

I söndags och igår red jag på banan och jobbade mycket på läxan vi fick av Eva. Och bättre och bättre blir det! Mamma pratade även med veterinären igår om hans foder, nu ska han få lite havre också, så nu kanske han går igång lite ;)

Idag red jag då lektion för Eva. Eller ja hon red Rasse en stund medan jag red min bebis Lund, Evas häst. Han är så söööööt jag kan äta upp honom. Dock kan han tydligen få knäppryck han med och kastade sig för minsta lilla men det märkte inte jag av något idag. Fick testa lite i alla gångarter och jag höll nästan på att flyga av i galoppen första gången, herrejösses va stor galopp han hade!

Eva tyckte Rasse verkade mycket bättre och att det märktes att vi hade jobbat på just vändningarna, det var ju bra!

Imorgon ska hästen få vila och sen ridas lite lätt på torsdag och på fredag är det hoppträning! Tävling nästa vecka AHHHHHH :D
 

-:-

7/16/2010

0 Comments

 
Jag saknar Super.
Picture
 
 
Oj, ett tag sen uppdatering!

Dagarna rullar på, hästen går halvbra. Dock kändes han riktigt fin häromdagen men det har tagit några dagar att få loss honom ordentligt. Känsliga häst. Har jobbat mycket med lösgörande och att han ska vara lyhörd och göra det jag ber om, när jag ber om det och inte senare.
Hoppade för några dagar sen, bara litegrann. Hoppade klockan, det var jobbigt tyckte han, han slank ut till kanten hela tiden eftersom han inte vill svänga när jag ber om det. Men efter några varv gick det bättre. Sen hade jag ställt upp ett räcke också som var högre än småhindren. Började att hoppa 1m sen höjde mamma och så, försökte få bra flyt mot hindret och att han inte skulle dra iväg själv utan vänta på mig. (Han tror att han kan och orkar mer än vad han gör, så han sticker iväg mot hindret och tvärnitar i sista sekund när han märker att det inte går -.-) hoppade några skutt på 1,20 och fick bra flyt till slut, duktig häst.

Igår red jag ut med Anna och Wolle på kvällen, bara lullade runt lite och hade det mysigt, mycket mygg och flugor dock! Och Anna blev bromsbiten på rumpan genom ridbyxorna xD

Märkte även att Bullen fått två stora bromsbett i ansiktet som var svullna igår som jag måste smörja in med tjärsalvan.

Idag har jag inga hästar att rida eftersom Natalie har Emil, Emma har Bullen och Linda har snott Rasse! ;)
 
 
Idag red jag första ridpasset i nya dressyrsadeln och jag gillar den skarpt! Härlig och mjuk att sitta i. Det är en Ideal Crown Tonishia,en svart såklart, mycket snyggare när man ska rida och tävla dressyr, tycker jag, speciellt om man har en fux!

Igår var Rasse lite loj och ville verkligen inte ställa vänster, jag får krupp på honom ibland.. Masserade käken ordentligt efteråt och han var lite bättre idag, inte helt bra men bättre än igår iallafall.

Idag jobbade jag mycket med att få igenom ställningen åt båda hållen, att han ska vända när jag ber om det och inte flera sekunder efter, små volter med galoppombyten, skänkelvikning på korta sträckor och lite förvänd galopp, det gick bra bra idag!

Förhoppningsvis är han ganska loss imorgon i sidorna, hoppas på det iallafall!
 
 
Som sagt så for vi till mustang idag för att kolla och eventuellt fixa sadlarna. Hoppsadeln var omstoppad och ligger nu bättre på hästen, och är skönare att sitta i ;)
Dressyrsadeln skulle inte gå att få tillräckligt bra på honom, den skulle bli bättre men han skulle fortfarande jobba fel och bli öm av den, så vad hände dåda? Jag hoppas ju ha en dressyrsadel att rida i, mycket bättre än att rida i hoppsadeln hela tiden, så jag kan korrigera mig och min sits bättre.
Ja, det blev alltså dags för en ny sadel... Bild kommer senare, när jag orkat fixa iordning den.
 
 
Nu var det några dagar sen jag uppdaterade. Dåligt av mig.

Har haft massör ut och lite så till hästen och fått konstaterat att han var väldigt spänd i vänster bog eller ja, ungefär hela vänstersidan (?) Inte konstigt att han är så jobbig att rida ibland. Dock tror hon att om hans problem i munnen fortsätter bör vi röntga käken på honom om inte tandläkaren hittar nått skumt, men förra året var tänderna fina, men ja, vi får se.

Christoffer red honom igår och märkte också hur jobbig han var i vänstersidan, tur att han inte bara är sån när jag rider för då skulle jag känna mig dålig! Förhoppningsvis kommer det bli bättre med massage och  jag måste stretcha honom varje dag, i alla ben.

Idag ska vi åka till sadelmakarn och kolla upp sadlarna, som troligtvis kommer behöva stoppas om. Igen. Dressyradeln kan jag inte ens använda just nu för att han har ändrats så mycket efter skadan. Suck! Ska dit kl. 16, uppdatera kanske ikväll eller någon annan dag framöver :)