Red en stund på ängen, han var väldigt fin och avslappnad idag. Jag mest satt där uppe på hästryggen och log åt fina Rasse. Gjorde lite byten och så, var lite ojämt i marken så vi tog det lite lugnt, plus att det blåste storm och att ån är så gott som översvämmad nu när all snö smälter bort.

Våren är här :)
 
 
Kolla av i tävlingsarkivet för vårsäsongens tävlingar som nu är färdiginplanerade och så gott som anmälda också!
 
 
För igår och idag då.

Gårdagen: Red en sväng ute, dels på lilla travbanan och sen förbi ridlekis en sväng, mös i solen. Han var så avslappnad och fin efter helgen, så skönt och behagligt att rida. Bara göra ingenting, han sköter jobbet.

Idag: Skrittrunda, förbi fåren. En lite lugnare dag och för att se hur ängen såg ut också och nu ska det allt gå att rida där igen! snön är så gott som borta nu. äntligen!
 
 
ja han ser ut som en ponny ibland..
 
 
Tävling idag då! Första tävlingen för säsongen och första starten efter hältan.. En liten klass på 1,00m på Jällaskolan i Uppsala. Taggad häst och taggad tjej anlände ganska mycket för tidigt på jällaskolan då hon ansvarige för tävlingen trodde att dagen skulle gå ganska fort, så blev ju inte fallet. Men hellre där för tidigt än för sent och få stressa!
Kom lagom till första bangången och visade pappren i sekretariatet innan jag gick banan som inte var så värst svår eftersom det är lokal nivå. Efter det hann vi fika också och kolla på flertalet unghästar och ungefär 10 i min klass innan vi gick för att lasta ut.

Hästen var såklart helt galen när vi hade lastat ut. Studsade runt, kickade, stegrade sig så vi fick vandra, vandra och vandra tills han blev något lugnare så man kunde få på honom grejerna för att sedan gå, gå, gå igen!

Han var jättefin när jag red fram, pigg och framåt och lyssnade väldigt bra. Utebanan där framridningen var, var väldigt mjuk och lerig och framhoppningen hölls inomhus i ridhuset på en liten fläck så man fick göra det bästa av situationen.

Hästen var som sagt jättefin! Hoppade banan utan vidare problem, bara att jag tappade stigbygeln efter sista hindret i grunden så det blev lite slarvigt fram till första i omhoppningen så vi rev med oss den.. *suck* men vi gasade på och fick bra tid och fick 16e placering, väldigt nöjd trots mitt misstag! (Hade vi inte rivit hade jag kommit 5a...) Nu laddar vi om för först en tävlingsfri helg då jag ska på kurs med skolan. Men helgen efter är det regional tävling på Södertörn! 1,00 och 1,10.

Lägger upp lite bilder som Sabina var snäll och tog igår senare :)
 
 
Idag blev det en skrittur i skogen med Sabina och Bullen, kyligt och mörkt men inga älgar stötte vi på iallafall, bara ett rådjur.
 
 
Dressyrträning för Eva imorse, det gick bra. Han var finfin! Men något slö, kanske lite morgontrött? Jag kan säga att jag är det. Han trodde att vi skulle hoppa först eftersom det stod så mycket hinder framme i ridhuset men så var det ju inte.

Fick träna lite på öppna och skänkelvikningar samt lite förvänd galopp också, att han skulle behålla formen i alla övningar, svårt men det gick till slut. Han var lite trött efteråt och stod nästan och sov när jag pratade med Eva.

Hoppträning imorgon! :)
 
 
Skrev inget igår eftersom han fick vila igår med tanke på att det passar bäst denna vecka med vila på måndagen, dels för att jag slutar så sent i skolan och för att resten av veckan behöver han vara igång och ladda inför söndagen! Jag är sjukt laddad, vilket jag varit i veckor nu. hahaha.

Idag red jag på ängen och han lite småtjasfsig först men bättrades under tiden. Tungt var det också, hade hoppats på att det skulle ha smält under lite bättre än vad det hade gjort, så han fick pulsa lite och så var det lite ojämt eftersom snön är så ojämn nu, stenhård på ena stället och tunn på ena. Jobbigt!
 
 
Picture
Rambo, 14/3-11
 
 
red ut med Sabina och Bullen idag igen. Så underbart härligt vårväder. I veckan blir det tuffare träning med dressyrlektion på torsdag, hoppträning på fredag och tävling på söndag! taggarå