Picture
Var ju som sagt på kliniken med Q i torsdags och fixade, lite vågat dagen innan tävling men annars hade säkert blivit skolös om jag känner honom rätt. Som vi anat sa de att det inte finns så mycket hov att spika i utan de fick spika i lamellranden för att få sko att sitta, än så länge har han inte visat några symptom på smärta i hoven iallafall så det har gått bra denna gång också.
Han skulle behöva en skrittmaskin min häst. För att få igång blodcirkulationen i benen och förbättra hovtillväxten. Det är det som är problemet att de växer knappt. Dilemma på en tävlingshäst.
På Rasse så växte ju fötterna väldigt bra och han fick skos ofta av den anledningen istället.

I fredags var det tävling på Märsta Ridklubb, hoppade två stycken 1,00m klasser men fint resultat. Båda var felfria! Dock var han lite laddad i andra klassen och lyssnade inte riktigt även om det gick bra så kunde det gått bättre.

I lördags var det också tävling på Märsta och då hoppade vi en 1,10m och petade sista! Så förargligt men men jag är ändå mycket nöjd med honom. Har lärt mig att rida lite i hans tempo han själv sätter upp. Ett övertempo där man får kapa lite galoppsprång på linjerna. Inte det bästa kanske men ibland kan det vara bra att rida på det han vill. Det var lite det som hände också, han hoppade av väldigt stort på näst sista hindret och drog sedan mot sista och där hade jag ingen riktigt chans att få tillbaka honom som jag ville så då kom han lite nära och rev bakbommen.

Han fick vila i söndags eftersom jag egentligen under fredagen började bli förkyld och så. Är fortfarande snuvig och eländig men halsen har släppt vilket är positivt. Köpte hostmedicin och nässpray igår för att inte snörvla för mycket.

Igår red jag ett dressyrpass på banan, red även igenom programmen som jag ska tävla på torsdag. Han gick bra, dock var hinderförrådet läskigt, det är så olika vad han tycker om det. Lustigt.

Även idag ska rida på banan, också rida igenom programmen kanske så de sitter tills på torsdag. Imorgon planerar jag att rida ut, klättra lite.

 

Leave a Reply.