Veckorna rullar på i all världens fart. Det är mycket som händer och sker hela tiden, därför glöms denna sida av. Förhoppningsvis lugnar det ner sig lite nu efter nästa vecka.

Qultus är inne i någon form av trotsperiod nu sen två veckor tillbaka, trodde först det hade med hans dressyrsadel att göra men det är inte. Så nu har jag provat byta bett, till ett tjockare tvådelat. Har haft ett ganska smalt och tredelat bett hela tiden eftersom jag inbillar mig att det ligger bättre in munnen än de tvådelade. Men jag vet inte.

Idag var det upp tidigt som gällde, trots ledig dag och söndag, morsdag och allt. Men jag skulle åka till mitt jobb och ha staketträning med Q och Jessica som rider en av de privata hästarna på ridskolan, också en unghäst ett år yngre än Q. Vi ska båda tävla dressyr för första gången 6/6 på våra hemmatävlingar på So.R.K. Jag ska rida LC:1 och LB:2. Mest för att han ska kunna titta av sig lite i första klassen. Så idag ställde vi fram, inte en hel bana, staket och domarbord. Neo's ägare, som hästen som Jessica rider, satt vid borden, hostade och lät för att avdramatisera det hela. Q skötte sig och bara lite tendens till trotts visades. Red igenom båda programmet, glömde dock ena halten i LC:1 men men. Övrigt, bra ridpass! Imorgon är det dressyrträning på So.R.K för Ann Hammarlund.

Tillbakablickar på tiden som gått..
Har tävlat en del i hoppningen han har börjat gå 1,10 nu också, varit mycket 4 fel nu men ja det är småsaker som gör det och jag är medveten om problemen, oftast är det jag som gör något tokigt och försvårar det hela för honom. Hans galopp är starkare, tränar inte byten nu med tanke på dressyrprogrammen som rids. Han är lite ostabil dock och hamnar mycket i fel galopp och fattar fel i obalans, det kommer. Jag måste bara vara väldigt tydlig.

Vi hade hoppclinic på jobbet för några veckor sen, Q och jag fick vara med. Clinicen gick ut på problemlösning. Q skötte sig jättebra trots fullsatt läktare. Han tyckte dock att några bommar såg ut som ormar och störde sig lite på dem istället.

Börjat rida dressyr för Ann Hammarlund, fått fina lovord från henne. Får övrigt mycket fina komplimanger om honom över lag. Tur att han är fin, trots att han är dum ibland ;-) Nej, skämtåsido. Hon tycker han trevliga gångarter och att han definitivt ska visa sig på dressyrbanorna!

Har ridit mycket på jobbet, mycket inför dagen som komma skall, dagen med stort D. Tisdag. Antagningsprov. Strömsholm. Kommer bli en rolig dag, mycket nerver, fina hästar, härlig miljö. Ska försöka få mig en kik på Colette som fortfarande är stationerad där.

Tävlat dressyr på en ridskolehästarna, Tunette, LB:1 red vi då och kom trea! Gillar att rida dressyr, men fy va jobbigt det va! Visst, hoppa en bana är jobbigt och man håller andan ganska mycket, känns det som, men en dressyrklass och hålla andan? Inte så smart.

Bullen har fyllt år här i veckan, 31 år. Härliga gamla man. Red med hans medryttare igår, helt galen är han. :-)

Emil får inte gå på bete iår på grund av fången förra sommaren efter fästingsjukdomen han hade.

Norton har åkt på bete igen, Jeanette har suttit upp, skrittat. Kul att följa resan från liten till stor. Han skulle gått 3årstestet här nu i veckorna som varit men det blev ju hel del ändrade planer efter olyckan i höstas och han ligger efter i sin utbildning så det är bättre att ta det lugnt för honom. Han är en stor del av mitt liv trots att han inte är min, fina fina killen!

Dags att avrunda, lägger in ett galleri med lite bilder från den gångna tiden. Ska uppdatera filmområdet också, har alla filmer på min tube..

 

Leave a Reply.