Qultus har varit som himla pigg senaste dagarna! Först på hoppträningen i fredags, men hanterbart såklart! På tävlingen i lördags var han väldigt pigg också, nästan så han bockade på framhoppningen, detta gjorde att han var väldigt ivrig inne på tävlingsbanan och slarvade lite med benen och jag hade inte samma kontroll som veckan innan. Dock så sköter han sig, tittar inte, utan bara kör så det är ju bra faktiskt! Tävlingen var väldigt långsam övrigt, vet vad det var som gjorde att det tog sån tid, 3 timmar/klass är väldigt lång tid när det inte ens är 100 starter/klass. Han hoppade väldigt bra dock, även på träningen på fredagen. Ridskolefoto har tagit bilder på de båda senaste tävlingarna, ska köpa en del bilder därifrån till datorn :-)

I söndags fick han vila eftersom jag jobbade hela dagen. Igår så red jag ut en runda, galopperade en hel del så han fick busa av sig.

Idag ska jag till ridhuset, rida dressyr. Se hur han känns idag, pigg eller inte?
Juste, på torsdag ska jag försöka boka ridhuset för Emil! Hoppträning, haha :-)
Picture
Min Ra, Frida som tagit bilden
 
Picture
Ladina f.07
Lördagar som vanligt jobbar jag hela dagen, 7-17. Stannade även kvar och hjälpte hon som ska tävla Tunette idag på klubbdressyr, hon behövde hjälp med knopparna. Klart Tunette ska vara finast!

Red faktiskt inte alls igår, min häst fick också passa på att ha en vilodag, känner av min svaga rygg efter fredagens effektiva dag.

Idag ska den eventuella medryttaren till Bullen komma och rida, vi ska rida ut tillsammans en sväng. Ikväll ska jag till gymmet också. Måste komma igång för min egen skull. Juste, i fredags öppnade ansökan för Hippologen, självklart skickade jag in min direkt! Nu behöver jag bara intyget om Yrkeslivserfarenhet från min chef/tränare. V.22 är antagningsprov. Spännande!! Hittade en bild på Ladina förresten, så ser lilla ponnyn ut. Väldigt lik min egna, något mörkare bara. Det var faktiskt Eva (tränare/chef) som sa det i fredags. Rolig

 
Huva, idag har jag ridit tre olika pass. På tre helt olika hästar/ponnyer.

Första passet var ett dressyrpass på finaste ridskolehästen Tunette. Det gick så himla bra! Och min sits blir mycket bättre på en stabil och lyhörd häst än på min egen samt starka hästar. Förra veckan red jag ju Tristan (lite roligt att både T&T red jag på clinicen) som blivit extremt stark, kan vara för att han numer går mycket på ridskolan och får massor med olika ryttare på ryggen varje dag! Det passet kändes katastrof och jag hamnade tillbaka i min dåliga sits med puckelrygg och ostabila händer... Men åter till dagen, vi red skänkelvikningar på hörnlinjerna fram i galoppfattning, samt minskad galopp i hörnpasseringarna. Vi provade även lite byten, Tunette var fantastisk!

Andra passet var hoppning på nyaste lilla ridskoleponnyn Ladina, hon är 6 år korsning russ/arab/fullblod/halvblod. Hon har blivit betydligt bättre på att lyssna på hjälperna! Hon kommer nog bli en perfekt ridskoleponny när hon väl musklar på sig lite mer. Fick jobba mycket på att nästan galoppera i övertempo i hoppningen för att få henne mer framåt övrigt. Hade faktiskt säkerhetsvästen på mig eftersom det var första gången jag hoppade henne.

Tredje passet var då på min egen 6 åring, första hoppningen på 4 veckor! Hur kul som helst för både häst och ryttare ;) Trots att han har vilat i nästan 4 hela veckor så var hoppningen precis som innan, känns otroligt bra då jag hade förväntat mig en väldigt överpigg och överglad häst! Hoppade en bana på slutet med en omhoppningssväng, SVÅRT! hahaha. Men det är ju dags att börja med sådant också nu. I banan var det även med en kombination, inte svårare än vanligt men jag kände att jag aldrig kom bra in på den, fick hoppa den några gånger. Kan vara för att jag fokuserade på första hela tiden.... Dåligt av mig.
Första tävlingen är 9/3, tidigt för att vara mig! Men det första omgången i allsvenskan då, så jag har inget val.
 
Nu var det dags! Äntligen! Igår skrittade vi ut med sällskap av Linda och Super typ 30minuter. Kan ju säga för att ha vilar nästan 4 veckor så är han fantastiskt snäll!

Idag ska jag och Linda också ta en sväng ut. Och snart ska jag iväg till jobbet, ska både rida Ladina och sen lektion för Eva, säkert på Rozi igen, lilla kossan! Har haft henne väldigt mycket under min praktik. Longerar även två av ridskolans hästar varsin dag i veckan, Gordon och Valle :)
 
Sitter och kollar lite på TDB efter tävlingar, dags att börja planera tävlingsterminen för denna vår. Finns en del, men mycket regionalt. Även allsvenskan båda omgångar ligger uppe, första går i Södertälje och andra i Rimbo. Tänkte tävla första gången i Södertälje under första omgången av allsvenskan, fast bara rida en av förklasserna. Vill inte åka ut tidigare, för kallt! hahaha. Om en vecka ska Q sättas igång. Han är pigg nu, busar runt som en tok med hagkompisarna i hagen, tur att han har dem iallafall!
 
Q har varit på kurs, helt klockren hela kursen var han! Så nöjd med honom, tog det lite halvlugnt veckan därpå. Idag var vi på kliniken för besiktning innan vintervila. Klockren där med, UA på hela besiktningen. Nu ställs han på vila 3-4 veckor. Välförtjänt! Bästa hästen
 
Igår var mamma och jag i ridhuset, jobbade med galoppbommar på långsidan och volt. Skötte sig fint, lite svårt att korta galoppen fortfarande bara, men det kommer. Det är ju en klar förbättring sen för ett år sen. Hoppade även ett räcke, svårt att se avstånd när det gäller ett enda hinder som står på mitten av långsidan haha, tur att hästen hoppar i alla lägen. Han börjar få fina rumpmuskler också, men mer krävs!

Snart är det även Kick Off för SoRK ryttarna. Vi pratade om laget häromdagen med lagledaren, vi kommer ju inte kunna starta i första omgången eftersom vi saknar en nolla i 1m fortfarande. Men vi åker med iallafall och hejjar! Sen vill jag ju tävla i Södertäljes enorma ridhus!
 
Igår for jag till ridhuset, var helt själv där, skönt! La fram en bom på mitten bara för att kunna jobba på bytena lite och få honom att respektera bommen, vilket han skötte galant! Blir så glad när han är så duktig. Bästa!
Idag skrittade jag ut med Linda och Erik en sväng i mörkret :)
 
Qultus har tagit det lugnt två dagar nu, vilat fredag och promenad lördag. Han gick som en klocka i torsdags! Veckan som kommer ska ha ta det lite mer lugnt för jag jobbar väldigt mycket. Första helgen i januari är det kurs för Eva också, sen går han på vila, välförtjänt helvila!
Bullen är pigg och glad, har varit med i två julshower iår! Kul :)
Emil har tydligen har fång i somras, fick vi reda på i veckan av hovis... Säkerligen när han var sjuk och fick medicin som slog ut immunförsvaret :(
 
Jag borde skämmas som inte skriver mer här, det är ju för min egen skull!

Färdigtävlat är det nu, han gick bra de sista tävlingarna, 0a i första och pet i andra, ond cirkel ;) sista tävlingen var han helvild i andra klassen, så då rev han B hindret i en kombination..

Just nu, tränar vi för fullt, dock har han fått dålig aptit på höet?! Förstår inte, men Petra på kliniken skulle rådfråga veterinärerna där och se vad de säger.