Blev inget rida idag heller.... Super ömmade lite fortfarande så han kunde lika gärna vila. Var ute och promenerade med hästen, bara en dag kvar! Sen får vi komma igång igen, skönt!
Jag är väldigt hungrig och har väldigt ont i mitt ben, foten är typ, grön..
Nu ska jag fortsätta plugga samhälle, blä.
 
Måndag igen då. KUL! not. Gymmade imorse, kändes najs, kommer vara slut i magen imorgon, hahha kommer kännas skönt.

Var ute och promenerade med hästen, la på några brev på lådan och mötte skolbussen, så alltid kör så in i helvetes fort!! Död åt den..

Tog in Super som var öm i foten stackaren /: det är så olika varje gång han tappar sko, sist så brydde han sig inte alls. Släppte han på banan för att hur mycket han haltade, bara nått steg ibland. Så jag tog in och borstade och satte på longeringsgrejerna och longerade en kort stund istället. Halt är det däremot på banan så han tyckte det var jobbigt att hålla ihop sig själv.
 
Usch och fy på mig så slarvig jag har varit!
Måste verkligen skärpa mig om det här ska hålla, men skolan tar död på mig just nu, så mycket HELA tiden. Prov efter prov, muntliga rapporter, uppsats efter uppsats.. Trodde att jag skulle känna mig utvilad efter lovet, men icke. Snart är det lov igen, då måste jag verkligen leva ut, träffa mina vänner och bara chillaxa lite!

Nu går jag lite snabbt igenom om vad jag gjort senaste dagarna:
Fredag: Hoppträning på SoRK för Eva med Super G. det gick bra! Han var väldigt taggad för ovanlighetens skull (märk sarkasmen) Vi hoppade lite linjer, en trippelbarr och kombinationer, mycket jobbigt tyckte Super. Vi avslutade med en "omhoppningstävling" som bestod av fyra hinder. Jag funderade en stund över ifall jag skulle satsa eller ta en snygg runda, men när jag hoppat första hindret så tänkte jag; vafan, vi gasar och ser vad som händer. Jag lovar, Supers ben var överallt hela tiden, på nått jävla vänster kom vi runt banan på näst snabbast tid och utan fel, han är otrolig.
Lördag: En kort runda i skogen, Sabina hade lite bråttom hem så vi tog det bara lite lugnt.
Söndag: Styrke och konditionspass för Super och Bullen. Vi red ut i den varma solen och njöt av vädret, tog ett helt varv på travbanan, jag testade ifall Super hade kvar sin travatrav, men nej, det gick inte, han ville bara galoppera! Det är ju väldigt positivt! :D Sen gick vi via skogen i snön som egentligen var för djup, men äsch.. Vi skulle få dem lite möra i benen, vi tog oss till galoppbacken och stod och pustade en stund, sen race upp för den, lite lugnare sen hem i trav på "vattenpölsvägen" Super tappade en sko, samma som alltid, förstår inte grejen...
Ponnyn och travarn var ganska möra i kroppen idag kan jag säga haha, det är så det ska va, speciellt för galna 28-åringen.. Han blir aldrig trött, men nu var han det! haha!
 
Vet att jag inte skrivit på ett antal dagar nu, men jag har inte haft tiden. Super gick skitbra i måndags när jag dressyrade, väldigt stabil i trav och galopp och rusade iprincip ingenting alls, duktiga häst är så kär i honom just nu. Har anmält oss till Sollentunas lokala 90cm klass nu också, hoppas att matte låter honom stanna så länge som möjligt :) Idag är det en vecka kvar på min och bästa hästens promenader, sen får vi skritta igång! Äntligen, inte för att han stått (promenerat) så länge, bara knappt 5 veckor, så han är inte alls i dålig form överhuvudtaget! Hoppas på att kunna vara med på andra omgången med laget, i slutet av April! Kulkul!
Tävlade i söndags också med Superduper, gick väldans bra, felfri i båda klasserna, hoppade 80+90cm, dock var han väldigt pigg och hetsade väldigt... Studsade och höll på, så jag hade typ ingen kontroll på honom alls..

En grej jag verkligen blev irriterad på igår när jag gick med hästen var bilisterna som (inte för första gången) inte visade någon hänsyn alls!
Precis som Pontus skriver på hans och Eriks blogg om att rida med stenar i fickorna och kasta på bilarna, hade god lust att göra det igår. Ingen hänsyn alls... Tror att bilisterna skulle ångra sig bittert om hästen blev skadad och/eller ryttaren blev det också..
Väldigt irriterande..

Nu ska jag ta mig samman och plugga på svenskan
Ska rida Super senare :)
 
Precis som rubriken avslöjar så var helt underbart väder idag, solen sken och det vart väldigt varmt i solen, dock kände man att det var minusgrader i skugga men jag lovar i solen var det minst 5 plusgrader, våren är på väg!
Sabina och hade planer på att rida ut med Bullen och Super, vi kom iväg bra, sen trampade Super bak på Bullens hov och blodet rann.. Super hetsar så otroligt ibland så man blir galen! Det var bara att ta sig hem med en blödande Bullen igen, Sabina fick gå in med honom och torka och försöka stoppa blodet som rann medan jag red en stund på banan istället. Super fattade jättebra galoppfattningar även på rakt spår idag, en stor förbättring i höger galoppen! Det kändes bra inför morgondagen på L:a Lundby. 80+90 cm skall vi hoppa då! Önska oss lycka till kanske?
Vi plåstrade om Bullens fot så han har bandage på sig nu. Stackaren, han verkade mest öm och inte halt som tur är. Säkert bättre till imorgon igen.
Min häst verkade väldigt glad idag eftersom han hade fått vara ute i sjukrutan även om det inte är en direkt höjdare så verkade han otroligt nöjd där i solen. Var ute och promenerade med honom och Sabina följde med. Han fick gå utan täcke och lufta pälsen lite i solskenet, det gillade han.
Ute på vägen stötte vi på småbarnen Erika och Alva, och deras mamma. De ville självklart klappa hästen och Rasse stod och njöt av all uppmärksamhet han fick, sötnosen!
 
Idag skiner solen, precis som igår. Idag får jag promenera med min häst precis som innan klinikbesöket i torsdag. Idag ska jag rida Super, det var två dagar sen sist vilket inte är bra. Tävling imorgon med Super, det kommer bli bra!
Klinikbesöket i torsdags vart en lättnad. Hästen har svarat mycket bra på behandlingen och visade enbart en liten markering på v.f. efter böjning, mycket bra mycket bra! Så livet känns lite lättare nu när hästen kommer få sättas igång i skritt igen om lite mindre än två veckor och sedan sättas igång normalt fast bara rakt fram i en vecka. Så skönt! Så han kommer förhoppningsvis med på sista campen med skolan, kulkul!
Han har fått stå i box torsdag och fredag pga av behandlingen så idag fick han komma ut i sin sjukruta igen :)
 
Kom hem för en liten stund sen från stallet, har varit där sen klockan 10 imorse, och sen innan vid 07.30 för utsläpp. har iallafall varit ute många timmar i solskenet! Fotat lite och även filmat Super när ha håller på och knasar sig lite :P Videon kommer komma upp under fliken, filmer, så håll utkik! Super var lite lugnare idag men gick omkull då han halkade eftersom han hetsade, Jag flög! Tursamt nog skadades ingen och det var bara att sitta upp igen och då lugnade han sig eller försökte iallafall. Var sedan ute och gick med hästen som gnäggade och höll på idag. Gick typ 30 minuter och imorgon bär det av kliniken igen, alla kan ju hålla tummarna imorgonbitti vid 8 typ, tack!
Sedan tog vi tag i Emil och fixade med honom eller snarare Sabina fixade honom drog fram pulkan och satte på selen, sen gav vi oss av i full fart! Han tyckte det var skoj eftersom det var ett tag sen vi åkte pulkan så han tog i allt vad han kunde, bockade, busade och sprang som en galning! puss på hästarna nu ska jag äta!
 
Nyligen hemkommen från stallet, har varit och ridit Super sen tagit alla hästar och fodrat. Super gick väldigt fint idag, dock pigg som vanligt och väldigt på i handen, han vill bara sänka nacken mer och mer, vilket är skönt, det betyder ju att han slappnar av och inte krullar ihop sig som förr. Galoppen var fin, lite halt på banan dock så vi fick ta det lugnt men det är bra för honom som gärna hetsar upp sig och bara vill galoppera mer och snabbare. Kunde sitta ner i sadeln idag också, utan att han hoppsade runt och höll på, riktigt bra! Djupsnön hjälpte Super att lyfta på benen ordentligt också, så inget snubbel idag inte! :) Erik hjälpte mig i stallet med hästarna sen, tack tack tack! :)
 
Har varit i stallet hela förmiddagen, hade utsläppet och passade på att ta hand om mina hästar, gå ut och gå med hästen och borsta honom. Manen är lite snällare nu med flätorna ;) Ska nu alldeles strax tillbaka till stallet för att ta hand om Super och rida lite på banan, kan behövas.. Tävling på söndag, tagga! 80+90cm! :) Wish me luck
 
Hallå, hallå! Idag är det måndag, och sista måndagen för Carro att rida Super.. Lite trist kommer det bli att hon slutar :/ Varit ute och gått med hästen i 35 min idag i snöstormen, vi var båda fulla av snö sen! Har även fått flätad stora delar av hans man eftersom den inte är samarbetsvillig alls just nu. Så han ser jättefin ut ;)