Picture
torsdag, fredag, lördag, söndag... Dagarna flyger förbi! Från i torsdag fick jag lite halvt semester, drygt en vecka, jobbar onsdag bara. Summerar lite av slutet av veckan som gått så här.

I torsdags stod hoppträning på schemat, har faktiskt en film därifån som ligger längst ner i detta inlägg. Fick ändrad arbetstid för att kunna få hoppa innan helgens tävling eftersom det gick ganska dåligt sist. Mycket lydnad med volter före och efter varje hinder. Fungerade mycket bra och han var väldigt lyhörd mot hinder och emellan. Fick en bra känsla mot hindren och det kändes väldigt bra inför denna helg som var fullspäckad med tävling.

Fredag, ledig dag. Fixade allt inför tävlingen med putsning och boxen åt Q eftersom han annars sover ute men känner att när det är tävling kan det vara bra att dels vända hans dygn rätt eftersom de sover på dagen annars när de sover ute och inte på nätterna. Sen för att få mer energi och lite för att hålla han ren ifall han skulle hitta en lerpöl i hagen under natten haha. Red lite lätt på banan på kvällen han kändes bra och följsam så ville inte sitta och nöta i onödan. Hann även med en fika på jobbet med mina goa vänner Jessica och Rebecka! Även vovvarna var medför att leka med Choppa. På kvällen var det även lite kvalitetstid med bästa vännen Annika!

Lördag, tävlingsdag 1 i Vallentuna. Skulle rida en 1,00m och en 1,10m, båda klasserna gick galant, han kändes lite slö i andra klassen dock men de släppte in så tidigt på framridningen och jag trodde jag hade bråttom så red fram och sen fick jag vänta 20 minuter innan jag fick hoppa, ingen bra planering. Fick kicka igång honom i 1,10 efter tredje hindret då det kändes som han la av och då vart det fart! Slutet vart väldigt bra och jag är mycket nöjd över min lilla stora häst som äntligen nollade 1,10!

Söndag, tävlingsdag 2 i Vallentuna. En 1,10m klass och han kändes bra på framridningen och sen på framhoppningen var han lite nonchalant och drog mot hindren. Fick till ett bra språng med lydnad tror jag. Banan däremot kändes bra, han lyssnade bättre och sen red jag en jätte dålig väg till kombinationen så han fick hoppa av stort på A hindret och tänkte dra på sidan på B hindret men lyckades få honom mot ena kanten så han stannade och hoppade sedan igenom så då var de bara att fortsätta. Vände även dålig väg mot sista hindret då det låg på som en volt tillbaka så fick honom inte rak så då rev han. Men han har varit fantastisk hela denna säsong om man sammanfattar vårsäsongen. Till hösten är det dags att avancera!

Imorgon är det måndag och jag ska rida för Ann! Arbetet med graman i början av passen har ju gett resultat då kan han verkligen titta av sig men ändå inte köra upp skallen. Ska använda nya dressyrschabraket imorgon tror jag :-)
Leave a Reply.